Fakülte

TARİHÇE

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Diş Hekimliği Fakültesi; 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30. maddesine göre, 02/05/2014 tarihinde kurulmuştur. SAU Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa ALTINDİŞ’in Dekan Vekili olarak atanması ile 2017 yılı sonunda diş hekimliği fakültesine devredilen eski Sakarya MYO binasının bulunduğu alanda 2 katlı toplam  2500 m2 büyüklüğündeki idari / eğitim binasının, 2018 yılı başında diş hekimliği eğitimi ve klinik uygulamaları için tadilatına başlanmıştır.
Onarımı hızla tamamlanma aşamasında olup derslikler eğitim dönemine yetiştirilecektir. Daha sonra alt katta VİP + Entegre klinik ile sağlık hizmeti verilmeye başlanacaktır. Fakültenin akademik kadrosunda, diş hekimliğinin farklı anabilim dallarından 4 öğretim üyesi mevcut olup, 5 öğretim görevlisinin de atama süreci devam etmektedir. Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim döneminde YÖK tarafından onaylanmış 60+2 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına fiilen başlayacaktır. Alana diş hekimi yetiştirmenin yanı sıra nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmetinin de burada sürdürülmesi planlanmaktadır.